søndag 18. januar 2015

En blogg med motivasjon og inspirasjon


 
Bloggen er skrevet av 19 år gamle Rakel Lysø Drage. Hun er ei jente som bor i Oslo og studerer Kommunikasjon og kultur på Universitetet i Oslo. Hun skriver bloggen fordi den fungerer som en dagbok for henne der hun kan dele sine tanker og hun kan holde oversikt over treningen sin. Rakel trener taekwondo og skriver en del om dette. Taekwondo og hverdagslivet til en student og idrettsutøver er temaet i bloggen. Det er ikke slik at hun prøver å få frem et budskap men hun motiverer andre til å spise sunnere og trene mer ved å legge ut oppskrifter, bilder og resultater fra treningen sin. Bildene hun legger ut er alle tatt av henne eller noen hun kjenner. Ofte er det bilder fra treninger, kamper, sosiale tilstelninger eller mat. På denne bloggen er bildene mer private og ikke like gjennomtenkte som hos toppbloggere. Bilden er veldig alminnelige og det er også språket hun bruker. Rakel snakker antakeligvis med Oslo/Østlandsk dialekt og skriver derfor på bokmål. Språket hennes virker veldig korrekt og det er ikke mange skrivefeil. Dette gjør at bloggen blir lettere å lese, selv for dem som ikke snakker og skriver bokmål.
Denne bloggen blir ikke oppdatert hver dag slik som mange andre blogger blir, men det går sjelden mer enn en uke uten at den blir oppdatert. At bloggen ikke blir like ofte oppdatert kan både være positivt og negativt. Hun kan miste lesere fordi de blir lei av at de ikke møter nye innlegg når de sjekker bloggen hennes. Dette er vel det eneste som er negativt med bloggen, men det at hun ikke oppdaterer den hver dag gjør også at innleggene blir mer innholdsrike og at de blir «bedre». Med dette mener jeg at innleggene virker mer planlagt og man unngår en del av de innleggene hvor bloggerne egentlig ikke har noe å skrive om, og bare forteller om hva de har gjort i løpet av den dagen.

Jeg tror at det som gjør andre og meg selv til faste lesere av denne bloggen er at Rakel blogger på en måte som inspirerer og motiverer andre. Hun er som oftest positiv og innleggene er realistiske. Hun prøver ikke å pynte på seg selv og livet sitt, slik at det virker som hun har «det perfekte liv». Derfor tror jeg at hun påvirker leserne sine på en positiv måte. Hun oppfordrer ingen til å trene ekstremt mye og bare spise sunt, men hun legger noen ganger ut oppskrifter på sunne retter. Dette gir meg og jeg tror det også gir andre inspirasjon til å prøve noen av disse rettene. Så som leser av denne bloggen kan du bli både motivert og lære om en sport som ikke er like vanlig som fotball.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar